Marinus vertelt het verhaal van de Oostendse kaapvaarderij, een nog onbekend stuk maritiem erfgoed. Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis?

Snipstory is een project waar onroerend erfgoed in de kijker staat. Aan de hand van historische personages/gebouwen/monumenten/locaties krijgt het onroerend erfgoed een stem. De leerlingen in eerste instantie van het basisonderwijs kiezen een verhaal uit, komen er meer te weten over en maken er nadien een creatieve verwerking van.  De bedoeling is dat het gehele project op de website te vinden is. Eenmaal de creatieve verwerking gemaakt en geüpload op de website van Snipstory gaan de leerlingen met hun klas op stap naar de locaties die gekoppeld zijn aan hun verhaal.

Het doel van Snipstory is niet om de leerlingen geschiedkundigen te maken, maar wel om hun interesse op te wekken, doen zin te krijgen om er meer over te weten te komen en op ontdekkingstocht te gaan in hun eigen omgeving of meer betrokken te zijn tijdens het op stap gaan tijdens hun schoolreis.